top of page

Astrolojide Evler


Astrolojide Evler

Konuya girmeden önce kendimle ilgili bir parçayı sizinle paylaşmak istiyorum. Yıl 2000 o zaman yeni yeni evlere bilgisayar geliyor. İnternet yeni yeni evlerde yaygınlaşıyor. Her gün bilgisayarda ilk çıkan internet sitesinden haberlere bakıyorum. Tabi bu internet veren bir haber sitesi e- ile başlıyor. Bu sitede astroloji yazıları görürdüm. Öyle odaklanır okurdum ki en çok ilgimi çeken evler olurdu. Astrolog yazıp anlatmıştı. 1. Evinizde şunlar olacak, başka bir burç için 7. Evinizde şunlar olacak diye. Öyle bir gözümde canlanmıştı ki sanki uzayda gezegenlerin ardında aralanan kapılar var içeri girmek mümkün. Orada yaşanacak bir ev var diye düşünüp uzunca hayaller kurmuştum ve daha 9 yaşındaydım. yukarıdaki görselde o hayallerime gittim geldim, tıpkı böyleydi düşlerimde. Lakin şimdi yıllarca gözümde canlandırıp hayal ettiğim astroloji ilmini öğrendim ve düşlerimi yaşıyorum o dünyanın içindeyim…

Aşağıda astroloji haritalarında evlerin ne anlama geldiğinden tek tek bahsettim. Yazıya geçmeden,



Doğum Haritasında Evler

Evler başlı başına bir konunun nerede ve hangi alanda gerçekleşeceğini gösterir. Olayların gerçekleştiği alanı evler belirler.


Evlerin kestiği burçlar ise evin ne şekilde çalıştığına anlam verir. Örneğin; 2.evi İkizler burcu 2.ev para evidir, İkizler burcu ise iletişim, kendini ifade etme, yazma ,çizme, konuşma vb temalarda kişinin para kazanacağını anlatır. 10. Ev Kova olan birinin teknolojik, sıra dışı mesleklere ya da kariyerinde bilgiye önem vermesi olasıdır.


Astroloji haritasında 4 ana aks vardır;

1 - 7 ve 4 – 10 bunlar başlı başına haritanın kendisini oluşturur.


İlk zamanlar yalnızca bu 4 ev üzerinden yorum yapılırmış.

1.ev kişinin kendisi

4.ev yaşamın sonu

7.ev diğerleri

10.ev toplumdaki yeri


Günümüzde astroloji 12 ev kullanmaktadır. Her bir evin kendi içinde barındırdığı belirli anlamları vardır. Bir ev diğer ev ile aynı anlamı içermez. Ev türetme yapılara derin detaylar edinmek mümkündür. Örneğin; 10.ev eş ya da ortağınızın ailesini anlatır. Haritadaki her sembol harmanlanarak yorumlanır.


Evlerin Anlamları


1. Ev Direkt olarak kişiyi temsil eder. Temel motivasyonlarımız, nasıl olduğumuz, dışarıya gösterdiğimiz yönümüz ve mizacımızla ilişkilidir. Hayata merhaba dediğimiz evdir ve burası dışarıdan bizi başkalarının algılayış biçimidir.


2. Ev Maddi kaynaklar, sahip olunan eşyalar, değerli eşyalar, taşınabilir varlıklar ve özdeğer ile ilişkilidir.


3. Ev Yakın çevre, yakın dostluklar, kardeşler, iletişim, kısa yolculuklar, kurslar, ilk öğretim, merak, öğrenme ve yüzeysel bilgi ile alakalıdır.


4. Ev Atalardan getirilen yetenekler, genler, aile, yaşam alanı, ev, yaşamın sonu, topraklar, gayrimenkuller, vatan ve baba figürünü temsil eder.


5. Ev Aşk, romantizm, cinsellik, çocuklar, hobiler, yaratıcılık, bireysel aktiviteler, keyif, risk, spekülasyon, kumar, eğlence mekanları ve sportif mekanlar ile ilgilidir.


6. Ev Sağlık, çalışma hayatı, gündelik hayat, astlar, küçük baş hayvanlar, evcil hayvanlar, hizmetliler ve hizmet vermek ile alakalıdır.


7. Ev Birebir kurulan ilişkiler, evlilik, partner, ortaklık, rekabet, açık düşmanlıklar, davalı olunan kişiler ve avukatlar ile ilişkilidir.


8. Ev Ortak kazanımlar, miraslar, krediler, borçlar, alacak verecekler, borsa, eş ya da ortağın maddi durumu, okült, metafizik ve derin konular, içsel dönüşüm, krizler, cinsel istismar, ölüm ve kişiyi eskisi gibi olmamak üzere değiştiren deneyimleri temsil eder.


9. Ev Uzun yolculuklar, uluslararası işler, yüksek öğrenim, farklı kültürler, yabancılar, yurtdışı, din, inanç, vizyon, astroloji, eğitim, felsefe, üniversite, yayıncılık, dış ticaret, hak, hukuk, yasalar, yüksek bilgi ve rüyalar ile ilgilidir.


10. Ev Meslek, kariyer, toplama önündeki imaj, statü, patronlar, amirler ve neyi en çok baş üstünde tuttuğunuz, kendinizi dış dünyaya nasıl ilan ettiğinizle ilgilidir. Anneyi sembolize eder.


11. Ev Arkadaşlar, umutlar, iş kazanımları, topluca yapılan aktiviteler, sosyal çevre, dahil olunan gruplar, üye olunan vakıflar – dernekler, organizasyonlarla ve kolektif aktiviteler ile ilgilidir.


12. Ev Hapishane, hastane, sağlık, bağımlılıklar, bakım evleri, hayır kuruluşları, izolasyon, yalnızlık, huzursuzluk, hapis ve darda hissetme, kapalı kalma, geri plan, perde arkası işler, bilinçaltı, spritüal temalar, meditasyon, geri çekilme, görmediğimiz alan, geçmiş yaşam, karma, bilinmeyen- görülmeyen, sırlar, gizli düşmanlıklarla ve büyük baş hayvanlar ile ilişkilidir.


Astroloji hakkında merak ettiğiniz ve değinmemi istediğiniz konular için aşağıya yorum yapabilirsiniz.


Sayfama abone olmayı, beğenmeyi ve beni İnstagram' dan takip etmeyi unutmayın.


Hayallerinizin avcunuzun içine yerleşmesi dileklerimle...

Yağmur Buse Beydemir






1.775 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page