top of page

Covid-19 Jüpiter Pluton Kavuşumu ve Jüpiter transitleri




Jüpiter Transit Hareketleri

  • 2 Aralık 2019 Oğlak burcuna girdi

  • 14 Mayıs 2020 27 derece Oğlak burcunda geri harekete başlayacak

  • 13 Eylül 2020 17 derece Oğlak burcunda düz harekete başlayacak

  • 19 Aralık 2020 de Oğlak burcuna tekrar girmemek üzere Kova burcuna geçecek.


Bir Jüpiterin Başına Daha Ne Gelebilir!

2020 yılında Jüpiter 3 kez Pluton ile kavuşum yapacak, bu nadir bir durumdur.

  • 5 Nisan 2020 05:44 24 derece 53 dakika Oğlak burcunda kavuşum. Düz hareket ile.

  • 30 Haziran 2020 08:46 24 derece 06 dakika Oğlak burcunda kavuşum. Geri hareket ile.

  • 13 Kasım 2020 00:38 22 derece 51 dakika Oğlak burcunda kavuşum. Düz hareket ile.

  • Bir önceki Jüpiter Pluton 3 seferlik kavuşumu 1808 yılında Balık burcunda gerçekleşmiştir.

  • Bir sonraki 3 seferlik kavuşum 2294 yılında Balık burcunda gerçekleşecek.

Jüpiter'in hareketleri yakın zamanda kimi nasıl etkiledi?


  • Evrensel paranın temsilcisi olan Jüpiter Oğlak burcunda düşüşte olduğu yani asaletsiz olduğu yerleşimdedir, vaad ettiği zenginliği bolluğu bereketi ve şansı bu yerleşimde gerçekleştirebilmesi için sınırlarını unutup genişleyebilmesi bir yana, fazlasıyla yüklenmesi, kısıtlanması ve sorumluluk alması, büyümesi için çok çalışması gerekir. Tek başına boş bir oğlak burcu parselinde ilerleyişi olan Jüpiter azim ve istikrarla elbet daha iyi kullanılabilirdi. Yılın genelinden beri bizim Jüpiter' in başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. 8 Ocakta kadersel ve kötücül bir o kadar tuzaklara çeken, yanılgı ve kayıplara uğratan Güney ay düğümüyle birlikte ekonominin ve temsil ettiği konuların zorlanacağı süreç başladı. Bu süreç yalnızca orta halli veya düşük gelirli vatandaş için de değildi üstelik. Varlıklı, saygın, rütbesi olan kişilerde etkilendi. Gerek maddi gerek manevi. Jüpiter zengin kesimi, ticaret yapanları, doktorlar, kasiyerler, simsar, bankacı, borsacı, tüccar, akademisyenleri, din görevlilerini ve kuruluşlarını, medyacıları, senatör, yargıç, başkan, adalet ve hukuk insanlarını, rütbeli askerleri, siyaset adamlarını, öğrencileri ve hatta kurmarbazları temsil eder. Bir çoğunuz adaletsizlikle karşılaşmış olabilirsiniz, maddi olarak sıkışmış veya zorlanmış olabilirsiniz. Her zaman vaadlerini kolaylıkla getiren jüpiter bu sefer zorlayıcı etkiler sundu.


Jüpiter Pluton Kavuşumları Bizlere Ne Anlatmakta?


  • Finansal olarak büyük bir değişim, özellikle krizle gelen zorunlu bir değişim olası ihtimaldir. Yaşanan zorlanma ardından şansın yolunda gitmesi beklenebilir, fakat sonrasında dereyi görmeden paçaları sıvamamak gerekecek. Önümüzdeki süreç hayli tedbirli olunması gerektiğini göstermekte. Yaklaşan 5 Nisan Jüpiter Pluton kavuşumunda içinde bulunduğumuz sürecin zirve noktasına ulaşması, toplu ölümlerin, toplu kesimleri, ve büyük kitleleri kaybetmek, kayıpların çoğalması, ekonomik olarak ciddi bir zararın oluşması, aynı zamanda ünlü, soylu, vb kişilerinde bu krizlerden dolayı olumsuz etkilenmesi olası. Bahsetmiş olduğum ölüm kavramı fiziksel ölüm dışında da gerçekleşebileceğinden tek taraflı düşünülmemelidir. Eldekini kaybetmek, makamını kaybetmek, varlıkları kaybetmek, sıfırdan başlamaya çalışmak, ekonomik olarak yeniden ayaklanmaya çalışmak gibi. Tüm bu kriz ve zorluklar yaşanırken beraberinde öğrenilen sey güç kazanmak ve ayakta durmaya çalışmak olacaktır. Düzen kaotik biçimde kendini uçurumdan atmaya ilerliyor atladı tam düştük derken bir retro başlayacak düştük mü düşmedik mi ne oldu derken bu kavuşum 30 haziranda tekrar gerçekleşecek. Burada kendini hem yaşamsal hemde finansal olarak tekrar edecek bir süreç var. Aynı ve hemen hemen benzer konular tekrar göz önüne gelecek. Ara süreçlerde her zamankinden fazla kontrol kazanmalıyız. Dünyamızı çevreleyen ve toplumları etkileyen bu salgın için büyük bir savaş verilecek. Sabır elimizdeki güç olacak. 13 Kasım tarihinde bu kavuşum son kez gerçekleşecek. Ve artık kontrol, şan, şöhret, ahlaki değerler, adalet, eşitlik, para, bunların önemi anlaşılmış olacak. İsraf etmemeyi, bol keseden harcamamayı öğreneceğiz. Kaybolduğumuz o kalabalığın içinde büyük anlam bulacağımız ve değerin anlamını net olarak kavrayacağımız bir dünyaya uyanacağız. Değişmiş, başkalaşmış, temiz, saygı duyulan, yerine çöp atmaya kıyılamayan, yanından geçtiğin birine saygı duyarak, omuz atmadan çarpmadan, öndeki arabaya korna çalmadan.. Hak yemeden, hakkı yenenlerin ne halde olduğunu bilen, gönül gözü artık açılmış bireyler olacağız. İsraf ettiklerimizle yüzleşecek, ziyan ettiklerimizi göreceğiz. Ve tüm bunların ardından mis gibi bir güneş doğacak..



Covid-19 Nasıl Seyredecek?


Bu hastalığın Jüpiter ile olan diğer bir bağlantısı astrolojide ciğerleri temsil ediyor olmasıdır. Olumsuz açılarda ateş ve bitkinlik yaşanabilir. Dolayısıyla yayılan bu hastalıkla hayli uyuşan yanları mevcut.

5 Nisan kavuşumuna yani Jüpiter ve Plüton’ a haberci Merkür gezegeninin uyumlu (sekstil) açısı olacak, balık burcundan gelen bu açı sıvılar, aşı gibi konuların çalışmalarını, sağlık ekiplerinin bu alanda yoğun uğraşlarını ve yeni bir ilaç ortaya koyabileceklerini gösteriyor, bu alanda denemeler gerçekleşebilir.

Merkür Neptün gezegeni ile de kavuşuyor olacak, her ne kadar uzaklaşmakta olan bir açı olup etkisi azalıyor da olsa, araştırmaların adanmışlığını ve fedakarlığınlı gösteriyor. Neptün ve Merkür Jüpiter için çalışıyorlar (balık burcundalar). Özellikle Merkür bu yaşanan hayatları etkileyen sürece destek bir haber getirmeye çalışıyor. Ne kadar etkili olmaya çalışılsa da yukarda belirtmiş olduğum retro ve tekrarlayan kavuşum süreçleri hem ekonomik olarak hemde rahatlık alanımız olarak bizleri zorlayacağa benziyor. Bu demek değildir ki bu umutsuz olalım, en azından olumlu denemlerin de olduğuna şahit olacak ve yıl sonuna doğru doğrulacağız, toparlayacağız, gibi görünüyor. Umutsuz olmak yerine, kurallı ve disipli olacağız. Tüm kötü günleri geride bırakacağız.



Sevgilerimle



Yağmur Buse Beydemir

İnstagram: @yagmurdersimizastroloji





1.127 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

2021 Astroloji

bottom of page