top of page

Medusa Ve 19 Kasım 2021 Boğa Burcunda Ay tutulması

19 Kasım Ay Tutulması Algol yansıması

İçerik;

Tutulmanın genel etkileri, Medusa' nın hikayesi ve Algol sabit yıldızı, Sağlık, Finans, Doğal afetler, Tutulmanın yeniden tetikleneceği tarihler, tutulmanın sonlanacağı tarih Ve Önemli uyarılar.


Medusa’ nın hikayesi

Medusa aşık ve kıskanç bir kadının kurbanı olmuş genç ve güzel bir kadındır.

Athena' nın tapınağında bekaretini koruyarak yaşayan Medusa' ya denizler tanrısı Poseidon aşık olur ve Medusa onun tekliflerini ret eder. Bunun üzerine Poseidon Medusa' ya zorla sahip olur. Poseidon’ a aşık olan Athena Medusa' yı cezalandırır, buradaki amacı Poseidon' un canını yakmaktır ve öfkesi dinmez derin bir kıskançlık söz konusudur. Oysa Medusa kendini korumaya çalışmıştır fakat bir kıskançlığa kurban gitmiştir. Saçları yılanlara dönüşür ve gözleri lanetlidir, yüzüne bakanı taşa dönüştürür... Bir zamanlar yüzüne bakmaya doyulamayan Medusa korkunç artık korkunç bir canavar gibi görünmüştür. Hırsını alamayan Athena tanrıların yardımıyla Perseus ile bir plan yapar ve Perseus giydiği aynalı zırhla Medusa' nın başını keser, bundan sonra Medusa' nın kesik başını düşmanlara karşı kendilerini savunmak için kullanırlar.

Günümüzde bazıları tarafından Medusa' nın kesik başının sembolü nazardan korunmak için kullanılır. Sözün özü, Medusa böylesine masumken, böylesi bir caniliğin ve kıskançlığın kurbanı olmuştur.

Şimdi bunun ay tutulmasıyla bağlantısı ne onu inceleyelim.


Medusa Bağlantısı Ve Ay Tutulmasının Genel Etkileri

Öyleyse bizim buradan çıkarmamız gereken şey, bu tutulmada kadın cinayetleri ile ilgili olaylar, şiddet, kavga, öfke, kıskançlıklar, kin, intikam, hırs, ölümler, tuzaklar, acı barındıran olaylar söz konusu olabileceği, bunun için bu dönem düşmanlıklara tuzaklara açık bir dönem olabilir. Gerek kendimiz gerek karşımızdakiler için büyük tutkular kin ve öfkeye dönüşebilir. Öfkemizi, kontrol altına almalıyız.


Boğa burcu söz konusu olduğunda sahiplenme temaları ortaya çıkar. Saplantılı sahiplenme, akrep burcundan bu daha gözü karadır belki ama boğa burcu da kendine ait olanı ya da kendine ait olmasını istediği şeyleri kolay kolay paylaşmak istemez. Bu kadar büyük bir sahiplik arzusu da en ufak bir riskte korku yaratır. Boğa enerjisi garantiler demektir, bu tutulma garantilerin garanti olmadığını anlatacak.

Sarsılan garantilere karşı sabırlı duran kazanacak.


Tutulma Boğa burcunun 27. Derecesinde ve bu bir anaretik derece, yukarıda bahsettiğim gibi burada Algol sabit yıldızı var ( Medusa’ nın hikayesi) aynı zamanda boğa burcunun iyi ve kötü yönlerini tamamıyla ele alan bir derece. Son dereceler o burcun özelliklerini sonuna kadar taşır, dolayısıyla bu burcun gölge yönlerini de taşıyacaktır.

Boğa burcunun tembel enerjisi, zevklere düşkünlüğü, kıskançlığı, konfor alanından çıkmak istememesi, hiçbir şey yapmak istememesi, üretkenliğin azalması, değişime ayak direme gibi olumsuz özelliklerini üzerimizde hissedebiliriz. Farkında olmalıyız.

Neden böyle hissediyorum neden böyle oldu dediğiniz şeylerin cevabı gökyüzünde.



Ankara' ya göre çıkarılmış tutulma haritası

Tutulma hakkında genel bilgiler

Türkiye için, Başkent Ankara’ ya göre çıkartılmış haritasında Uranüs dip noktasında tutulma ise 4 -10 aksında. Bu önemli bir etki çünkü 4. ve 10. Ev alanında yerleşen tutulmalar, enerjilerin daha fazla aktif ve görünür, bir o kadar da hissedilir olacağını anlatır. Belli ki ülkemiz açısından bu etkiler oldukça hissedilir olacak.


Boğa sabit bir burçtur, ağır ve yavaş ama kalıcı olacak olayları vaat eder. Yani bu tüm temsili konuların ağır ağır gelişeceğini anlayabiliriz. Ağır gelişen olaylar artı ya da eksi şekilde kalıcı iz bırakacak. Tutumlu olmak, eldekini korumak, risklere girmemek ve sükûneti bozmamak bu tutulma süresinde mutluluk kapısının anahtarı olabilir.


Tutulmanın dünya ve burçlar üzerindeki etkilerini video olarak izlemek için linke gidiniz.


Ani Beklenmedik Gelişmelere Hazır Olun!

Tutulma yöneticisi olan Venüs tutulma anında Uranüs ile üçgen açı yapıyor, ani beklenmedik fırsatlara işaret ediyor olabilir, iş ve finans açısından hareketli bir dönem bizi bekliyor. (Ekonomi finansa yönelik ayrı bir yazı hazırladım)

Venüs’ ün tutulma anındaki marsla uyumlu açısı da girişimler için cesaretimizi toplayabileceğimizi ve bir o kadar da risk almaya açık olacağımızı, kendimizde o gücü gerek kendimiz gerekse bizi destekleyen kişiler vasıtasıyla bulacağımızı anlatıyor.


Sanatsal konularda ani, sürpriz ve güzel gelişmeler olabilir. Sanatçılar için sürpriz güzel haberler gelebilir.


Ay tutulması demek ay güneş karşıtlığı demektir yani bu bir dolunay anında olur. Kadın erkek arasında ilişkilerde problemler de söz konusu olabilir özellikle baskı, kıskançlık tutuculuk, maddi konular ilişkilerde bir problem olabilir. İlişkide çekişmeler yaşanması olası.


Özellikle aşk konusunda bu dönemde şaka için bile olsa partnerinizi ya da karşı tarafları bilerek ya da bilmeyerek kıskandırmayın, kıskanacakları, kışkırtılacakları şeylere karşı çok dikkatli olunmalı, bu bizler için de geçerli, kışkırtılan kişi konumunda da olmamaya gayret etmeli. Kıskançlıklar büyük problemlere ve geri dönüşü olmayan tehlikelere dönüşebilir. Bu tarz enerjilerden geri durmaya çalışmalısınız. Böyle ortamlardan kendinizi korumanızda fayda var.


Ayrıca evlenmek isteyen, evlilik yolunda olan kişiler için de sürpriz niteliğinde gelişmeler olabilir yalnız çok dikkat etmeniz gereken şey tutkuların ve aşırı sahiplenmenin kurbanı olmamak.


Jüpiter Tutulma Apeksinde Zoom Yapacağız Dikkat!

Tutulmanın Apeks' inde Jüpiter var. Bu bize gözümüzde birçok şeyi büyütebileceğimizi anlatıyor, büyük işlere girişmek isteyebileceğimizi, riskten korkmamayı, bir çok şeye evet denilebileceğini anlatıyor ama burada Jüpiter' in o büyütücü etkisinin olumsuz sonuçlarını göz ardı etmemeliyiz bunun için, bir işe kalkışmadan iyi düşünmeli, olası olumsuz taraflarını ve riskleri göz önünde bulundurmalıyız.


Jüpiter; dini, ilahi, felsefi, hak, hukuk, adalet, yargı, dış seyahatler, finansal konular, ekonomi, şans ve fırsatlar, yurt dışı bağlantılı konular, uluslararası ticaret, alışveriş ve tıp alanları ile ilgilidir. Tutulmanın stres Jüpiter' in üzerinde yüklenecek. Tutulma ile etkileşimde olduğu için bu alanlarda da hızlı gelişmeler gündeme gelebilir.

Üniversiteler, eğitim kuruluşları, kurslar, medya, basın, yayın, televizyonculuk, seyahatler, ibadethaneler, inançlar vb bu tarz konular etki alacak.

Aşırılıklardan uzak durmakta ve israftan kaçınmakta fayda var. Kontrolsüz yüklü alışverişler yüklü borçlanmalara neden olabilir.


Tutulma Kuzey Ay Düğüm Tarafında

Risklerden uzaklaşıp sakin kalmanın ne kadar önemli olduğunu, birilerinin iğneleyici hal ve tavırlarına kulak asmamak gerektiğini şimdiden bilmelisiniz. Bu dönemde, sizi strese sokacak konu ve kişilerle karşı karşıya gelebilirsiniz, işte bu dönemde boğa enerjisinin olumlu taraflarını kullanmak gerekecek.

Sakin ve sabırlı olmalı, sükûneti bozmamalısınız. Özellikle kadın figürleri ile aranızda çatışma ve gerginlik yaşamamaya dikkat etmelisiniz, aile ve kadın figürleri ile huzurlu, sakin zaman geçirmeye yönelmek iyi olabilir.

Akademik konularda, eğitim alanında zorlanmalar söz konusu olabilir.

Su akar yolunu bulur gökyüzü sabır diyor…


Doğal afet riski ve hava koşulları

Huzur ve düzeni anlatan boğa burcu, bu tutulmada huzur ve sakinliğin bozulabileceğine de işaret ediyor, boğa enerjisi risk almaktan ve kaostan çok uzaktır fakat bu ay tutulmasında garantileri sallayacak ve kaosların oluşacağı süreçlerin içinde olabiliriz.

Bu da en başta olasılık olarak akla depremleri getirmekte. Hava koşulları bakımından doğada da bir kaos söz konusu olabilir çünkü boğa demek doğa demek, doğanında bu kaostan etkilenmesi olası. Anormal hava değişiklikler anormal gök olayları, yağmurlar, anormal rüzgarlar ve soğuklar, hızla değişen hava koşulları söz konusu olabilir.

Uç noktalarda hava koşulları olabilir.


Tutulma hattının geçtiği olası riskli bölgeler

Türkiye' nin doğu bölgesini kapsıyor.

Van, Muş, Siirt, Batman, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Erzurum ve Rize.

Bu bölgelerde tutulmanın etkileri daha fazla hissedilebilir. Doğal afet olma olasılığı da dahil olmak üzere kaotik olaylar, çatışmalar ve stres barındıran olaylar da söz konusu olabilir.


Mars Uranüs izdüşümü

Bu hat Türkiye' nin batı boyundan geçiyor. İstanbul' un batısı avrupa yakası, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla.

Bu bölgeler tutulma anında birbirine karşıt açı yapan Mars ve Uranüs hattında kalıyor bu da bize ani beklenmedik kazalar, kargaşalar, yangınlar, doğal afetler vb konuların gündemde olabileceği olasılığını anlatıyor.


Tutulmadan sonra Ay’ ın ilk açısı

Tutulma anından sonra ayın önünden hiçbir açı bulunmuyor dolayısıyla bu tutulma tekrar tekrar beklenmeyeni bekle diyor, çünkü ayın önünde açı bulunmaması işlerin ne yöne ilerleyeceğini anlamamızı zorlaştırır. Koşulların kendiliğinden gelişeceğini anlatır, dolayısıyla ne olacağı belli olmayan durumlara işaret ediyor ama biz ana temalarımızın ne olduğunu biliyoruz buna göre kontrolü elden bırakmamalıyız.


Tutulma ve Sağlık

Boğa; yeme, içme, yeme içme alışkanlıkları, boyun, boğaz, kilo alma verme, alt çene ve burada bulunan dişlerde problemler, çene eklem ağrılarını temsil eder. Tutulmada bu bölgelerde hassasiyet gelişebilir.


Tutkular uğruna özgürleşmek sağlık sorunlarına neden olabilir. Cinsel sağlık, bulaşıcı hastalıklar bakımından dikkatli olmalı.


Sağlık için önemli uyarılar

  • Yediklerinizi içtiklerinizi mutlaka kontrol edin.

  • Güvenmediğiniz yerden gıda satın almayın, yeni lezzetler denerken dikkatli olunmalı. Doğru zamanda doğru aralıklarla beslenin, fazla kaçırmamaya çalışın.

  • Soğuk içecekleri tercih etmeyin.

  • İstifra ve diyare bu dönemde çok fazlalaşabilir.

  • Gıda zehirlenmesi vb. konulara dikkat edin.

  • Boğaz bölgenizi koruyun, ense dahil.

  • Özellikle spor yapanlar için ense bölgelerini üşütmek bu dönem söz konusu.

  • Boyun boğaz bölgesini iyi korumalı.

  • Boğazınızı yıpratacak uzun soluklu konuşmalar bu bölgenin zarar görmesine neden olabilir.

  • Ses kısılması vb. durumlar olabilir.

  • Boğazınızın yumuşamasına yönelik takviye kullanabilirsiniz.

  • Huzurunuzu ve sükûnetinizi korumaya çalışın.

  • İştahınız artabilir ya da tam tersi kesilebilir.

  • Huzursuzluk boşaltım olarak dışa vurabilir.

  • Troid, alt çene, farenjit, istifra, diyare, yoğun mide bulantısı/yanması ve boşaltım sistemiyle ilgili problemler bu dönem sorun çıkarabilir.


Mekânsal olarak tutulmadan etki alacak konu, kişi ve yerler.

Bankalar, finansal konular, dijital paralar, döviz, çiftçiler, çiftçilik, arsa ve arazi konuları, yaşam alanları, konfor alanları, lüks ürün satıcıları, lüks tüketim, gıda sektörü, tohumlar, gıda üretimi ve gıda tüketimi gibi…



Ne kadar süre etkili ne zaman sonlanacak?

Ay tutulmaları ortalama öncesinde 1 aylık sürede etkilemeye başlar ve etkisi 6 aya kadar yayılır. Dönem içinde transit gezegenler tarafından tetiklenmeleri aynı konuların o tutulma anındaki gibi yoğun enerji ile dışa yansımasına neden olur.

Aşağıda tutulma derecesinin tetikleneceği tarihleri sıraladım;


Mars tetiklemeleri

Minimum +/- 5 günlük sürede etkili olacak.


  • 9 Aralık Mars tam tutulma derecesine karşıt yapıyor olacak, 27 derece akrepten, 27 derece boğaya, bu da tutulmanın vaat ettiği konuların aktifleşmesine neden olacak. Yani tutulmanın temsili konularında bir takım hareketlilikler söz konusu olmuş olacak.


  • 7 Nisan 2022 Mars Apeks olan Jüpiter derecesini tetikleyecek. Bu tetiklenme kavuşum ile olacak dolayısıyla tutulma anında Jüpiter' in temsil ettiği konularla ilgili hızlı ve önemli gelişmeler olacağını düşünebiliriz. Jüpiter hak, hukuk, adalet, finansal konular, ekonomi, bankalar, faizler, yurt dışı bağlantılı konular, ibadethaneler vb. konuları temsil eder.


  • 11 Nisan 2022 tutulma derecesini tetikleyecek, 27 derece kovadan kare yapacak. Bu da yine tutulmanın temsil ettiği konularda stres ve gergin durumların yaşanacağına işaret, en kısa tabiriyle temsili konular yeniden gündeme gelecek.


Satürn’ ün Jüpiter’ i tetiklemeleri

+/- 3 hafta Satürn


  • Satürn 2022 26 Nisan' da tutulma anındaki Jüpiter ile kavuşacak.

  • Bu 2022 yılı15 Temmuz' da yeniden olacak ve 16 ocak 2023 de son kez olacak


Jüpiter ile ilgili önemli bir vurgu var bunu anlamamız gerekiyor.

Bu etkileşimler finansal konularda sorunların tekrar tekrar gündeme geleceğini ve çözüm arayışlarını anlatıyor, aynı zamanda eğitim, din, hukuki konular, yurt dışı bağlantılı konular ile ilgili konularda tekrar düzenlemeler yapılacak, bir şeyler gözden geçirilecek ve bu alanlarda sağlamlaştırmaya yönelik forma sokmaya yönelik adımlar atılacak.


Tutulmanın sonlanması

Tutulmanın tam etkisi Satürn’ ün tutulma derecesine açı yapması ile 12 şubat 2023 de son bulacak. (3 hafta sonrasına kadar etkili olabilir)

Satürn sonlandırıcı ve tamamlayıcı etkisi ile bu dereceye açı yaptığında tutulma misyonu tamamlanmış olacak.

Bu döneme kadar bu tutulmanın azalarak arka planda da olsa etkilerini hissedeceğiz. Bazı dönemde etkiler daha fazla öne çıkacak.


Tutulma hatta ve Mars Uranüs hattının Türkiye haritasına izdüşümü
Tutulma hatta ve Mars Uranüs hattının Türkiye haritasına izdüşümü

Tutulmanın en etkili olduğu bölgeler ve izdüşümü

19 Kasım 2021 Parçalı Ay Tutulması Amerika, Avustralya bölgelerinde etkili.

Ülkemizden gözlemlenemeyecek.





Her şeyin gönlünüzce olması dileklerimle,

Sevgiler.

Yağmur Beydemir

ISAR CAP.


Tutulmanın dünya ve burçlar üzerindeki etkilerini video olarak izlemek için linke gidiniz.





2.325 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page