top of page

Merkür Retrosu 15 Ekim- 3 Kasım

Not: Bu yazımda birçok detaya yer verdim. 12 burcun bu süreçte hangi tarihlerde nasıl etki alacağından, Merkür retrosunun genel olarak nasıl etkiler yaratabileceğinden bahsettim ve birde sizler için ritüel hazırladım. Keyifli okumalar dilerim.

Merkür Retrosu 15 ekim- 3 Kasım arası ( 13 Ekimde Retro geri dönmek üzere durağan pozisyonunda olacak 5 Kasım' da tam olarak düz hareketine dönecek.)
  • 11 derece 40 dakika Akrep burcu ve 29 derece 59 dakika Terazi burcu arasında 13- 28 ekim tarihlerinde gerileyecek, 28 ekimden itibaren 29 derece terazi burcundan 25 derece 53 dakika terazi burcuna kadar gerileyecek 5 kasımda yeniden ileri hareketine başlayacak. Merkür akrep burcunda gerilerken burç değiştirip terazi burcuna geçerek burada 3 kasım tarihine kadar gerilemeye devam edecek ve 5 kasım da tam olarak düz hareketine dönecek.


  • 00 derece ve 11 derece akrep burcunda gezeni veya hassas noktası bulunan, 25 ve 29 derece terazide yerleşen gezeni veya hassas noktası bulunan kişiler daha fazla etkilenecek ( etkileşim noktası ya da gezegen her ne ise. )

Merkür Retrosu Ne Anlatıyor?


Merkür yazma çizme becerilerimiz, hitabet yeteneklerimiz, pratikliğimiz, mantığımız, mantık, planlama yapma becerilerimizle alakalıdır. Toplantılar, anlaşmalar, el sıkışmalar, imzalar, evraklar, elektronik eşyalar, ticaret, alım satım, ulaşım, kargolar, ulaklar, eğitim, eğitmenler, haberciler, gazeteciler, konuşmacılar, ulaşım araçları, telekomünikasyon, haberleşme, avukatlar, elektronik aletler , iletişim kurabildiğimiz ve teknolojik her türlü alet.. Bu alanlarda Retro süresince aksamalar meydana gelebilir.


Akrep burcu su elementidir ve içe dönük bir burçtur, dışardan etki ister ve sabit niteliktedir. Akrep burcunu dış etkenlerle değiştirmek zordur, değişim içerde gerçekleşir. Akrep didikler ve dipten bir şeyler çıkarmak ister, sonunda amacına da ulaşır. Akrep sonuna kadar gidebilir pes etmez azimle kararlı şekilde yavaş yavaş mücadele eder ve istediğini alır. Burada burcu sadece kişiye görmemeliyiz bunu bütünü etkileyen bir enerji olarak düşünmek gerekir, çünkü gökyüzünde gerçekleşenler tüm her şeyi etkiler yalnızca insanoğlunu değil..


Merkür retrosu bireysel haritalarınızda hangi alanda gerçekleşiyorsa o alanda belirli tekrarlamalar, aksamalar, iletişimsel problemler ve anlaşmazlıklar meydana gelebilir. Bu zaman diliminde önemli anlaşmalardan önemli konuşma ve yazışmalardan kaçınmanızda fayda var tabi eğer erteleme şansınız var ise. Eğer mutlaka bir anlaşma ya da çok önemli bir konuşma yapılması gerekiyorsa bir sözleşme yapılması gerekiyorsa bunun çok iyi gözden geçirilmesi gerekiyor.

Haritamızda retronun düştüğü alan üzerine derince düşünme ve orayı yeniden yapılandırıp onarma fırsatlarını bulacağız. Sorun ne ise bunu tespit edip özüne inerek doğru cevap ve sonuçları bularak bu sınavı vermeliyiz.

Merkür gerilemesi kafa karışıklıkları yaşatıp yeni başlangıçlar yaptırabilir ve sonrasında yarı yolda bırakabilir. Yanlış kararlar almamak adına ne yapıyorsak derinini görmeliyiz. Akrep çok derin biçimde anlaşılmayı bekler ve Merkür burada ifade becerilerini kullanmakta zorlanacak Retro süresince. Anlaşılmayı beklemek yerine anlaşılır ve net olmakta fayda var.


Düşünceler içselleşerek saplantı haline gelebilir ve yorabilir. Yaşanacak bu günlerin bir saplantıya dönüşmemesi için içe atmamak gerek. Kin tutmaya ve öfke beslemeye müsait bir zaman dilimi.. Lütfen affedin çünkü beslediğiniz kin size yük olacak.


Ne sorun varsa düzelt ve sen bu sorunu anca kendi içinde çözebilirsin bunu unutma…. Tekrarlamalar öğretecek. Öğrendiklerin ise tecrübe katacak. Yeni keşifler ve araştırmalar için derinleşmeye yönelik bir fırsat olabilir.


Akrepten sonra Terazide gerilemeye devam

28 Ekim 5 Kasım tarihleri arasında Terazi burcuna geri geçerek retrosunu sürdürmeye devam edecek olan Merkür burada politik konularda, ikili ilişkiler, hukuk, adalet konularında aksamaları ve gecikmeleri gündeme taşıyacak. Uyum sağlamaya çalışırken zorluklarla karşılaşılabilir. İkili ilişkilerde kurulan diyaloglar genel olarak problematik hale gelebilir.



Elektronik Cihazlara Dikkat! Elektrik ve elektronik cihazlarda sorunlar ve sizi yarı yolda bırakabilecek potansiyel aksaklıklar meydana gelebilir. Özellikle elektrikli cihazları ulaşımda kullananların ekstra dikkat etmesinde fayda var. Araçlarınız ise elektrik aksamında sorunlar meydana gelebilir.


Eğitim ve Öğrenciler Etkilenebilir

Eğitim öğretim, öğrenciler ve gençlerle ilgili bazı gelişme ve güncellemelerde sorun çıkabileceği gibi aksamalar gündemde yer alabilir. Eğitimle ilgili düzenlemeler, okulların açılmasıyla ilgili konunun gözden geçirilmesi, online eğitim konuları yeniden medyaya taşınabilir ve bunların üzerinde bazı konuşmalar, düzenlemeler yapılabilir.


Ulaşım

Ulaşım ve ulaşım araçlarında sorunlar olabilir. Trafiğe dikkat etmeli. Dalgınlıklara ve kafa karışıklıklarına karşı temkinli olmanızda fayda var.


Aşk Yeni bir ilişkiye başlamak veya geri dönen sevgiliye / eşe kapılıp gitmek için pekte uygun bir zaman değil.


İş Hayatı

Önemli anlaşma ve sözleşmeler için çok kontrollü ve dikkatli olunmalı, gerekli incelemelerinizi yaptığınızdan ve titiz araştırma yapıp bir işe okey vermeden önce emin olmalısınız. Bu alanlarda sorunlar ve aksamalar, hesapta olmayan gecikmeler yaşanabilir. İş başvuruları ya da yeni bir yer açmak için zorlayıcı etkiler devrede. Bu etkiler siz bir şeyler yapmak isterken önünüze sürekli zorluklar ve aksaklıklar çıkıyormuş gibi hissetmenize neden olabilir. Ticarette ve teslim alımlarda, alışverişte problemler olabilir.

Burç yorumlarına geçmeden önce

Ritüel tavsiyesi

  • Nane ritüeli Merkür' ü güçlendirmek için kuru nane etkili olabilir. Burada ihtiyacımız olan şey kuru ve sıcak bir enerji çünkü Merkür su burcunda Retro yapıyor. Bunun için nane yakmak çok daha dengeleyici olabilir. Yakın ve tütsü yapın. Bu Merküryen enerjinin güçlenmesine destekleyici olacaktır. Ritüelin amacı; İkilemlerin, kararsızlıkların ve kafa karışıklıklarının daha aza indirilebilmesi. Kokusunu hafifçe soluyabilirsiniz ve zihin açıklığı için dilek dileyebilirsiniz. Önemli olan niyetiniz ve bunun size nasıl hissettirdiği... Dilerseniz nane tütsünüzü evde gezdirebilirsiniz .( herhangi bir kabın içine koyarak tütsü yapabilirsiniz.) Fakat külü suya atmayın toprağa atmanız daha iyi olacaktır. Bu ritüeli yaparken yanınızda su olmasın. 28 Ekim' e kadar bu ritüeli yapabilirsiniz.28 Ekim ve 5 Kasım aralığında evinizde en çok bulunduğunuz odaların birer köşesine nane yağı damlatabilirsiniz. ( birkaç damla yeterlidir 3 olabilir.) Yine aynı şekilde zihin açıklığı dilemeyi unutmayın.



12 Burç üzerinde Merkür Retrosu


Koç Burcu

13- 28 Ekim arası: Alacak verecek, borçlar krediler, miraslar ve geri ödemeler alanında aksaklıklar meydana gelebilir buradaki problemi çözmek için derinlemesine düşünmelisiniz. Parasal anlamda büyük risklere imza atmamakta fayda var. Ortak kazanımlarınızla ilgili sorunlar çıkabilir. Alacaklarınızı alamayabilirsiniz veya beklediğiniz para geri dönebilir. Yaptığınızı sandığınız parasal bir işlem geri dönebilir. 28 ekim – 5 Kasım arası: İkili ilişkiler, ortaklıklar ve partneriniz ile ilgili bazı sorunlar gündeme gelebilir. Eskiden var olan partner yeniden su yüzüne çıkabilir. İlişkileriniz açısından kafa karıştırıcı bir süreç olacağından burada partneriniz olan kişiye uyumlanmaya çalışmalısınız. İlişkiler bozuk ve tekrarlar üzerine ilerleyebilir.


Boğa Burcu

13 – 28 Ekim arası: Eski bir aşk yeniden kapınızı çalabilir. Rakipleriniz ya da size açık düşmanlık besleyen kişilerin takıntılı davranışlarına maruz kalabilirsiniz. Ortaklık veya evlilik hayatınızda yeniden gözden geçirmeniz ve düzeltmeniz gereken konular olabilir. Kurnaz ve kafası hinliğe çalışan insanların açık düşmanlıklarına, rahatsız edici sözlerine ve onların takıntılarına açıkca şahit olabilirsiniz.

28 Ekim – 5 Kasım arası: Sağlığınıza özen göstermenizde fayda var. İş hayatınızda iletişimsel problemler gündeme gelebilir. Varsa yanınızda çalışanlarınız ile diyaloglarınızı düzeltmek için çözümler bulmalı ve gündelik hayatınızda planlı olmalısınız. İş başvurunuz varsa bu dönem bununla ilgili haber gelebilir. Başvurunuz yeniden değerlendirilebilir.


İkizler burcu

13 – 28 Ekim arası: Gündelik hayatınızda derinlemesine gözden geçirmeniz gereken durumlar meydana gelebilir. Sağlığınıza dikkat etmelisiniz, çalışma hayatınızda bir takım sorunlar meydana gelebilir bunların üzerinde çözüm üretmek gerekecek. Varsa çalışanlarınız ya da yanınızda size bağlı çalışan kişiler ile ilgili problemler ve aksaklıklar çıkabilir bu alanda bir sorunu farkedip çözmeye çalışmalısınız.

28 Ekim- 5 Kasım arası: Aşk hayatınızda iletişim problemleri yanlış anlaşılmalar, eski bir partnerin yeniden dönmesi gündeme gelebilir. Varsa çocuklarınız ve onların eğitimi ile ilgili bir takım aksamalar meydana gelebilir. Hayata geçirmek istediğiniz fikirlerinizi bir kısa bir süre için ertelemekte fayda var. Bir işinize aracı olacak kişi ya da kişilerle sorun çıkabilir.


Yengeç Burcu 13- 28 ekim arası: Aşk hayatınız hakkında çok iyi düşünüp çok iyi karar vermeniz gerekecek bu alanda kafanızı karıştıracak hareketlilikler olabilir. Varsa çocuklarınızla ilgili konularda bazı aksamalar ya da onlarla olan iletişiminizde problemler olabilir. Yapmayı planladığınız veya hobi olarak yaptığınız şeyler hakkında iyi bir planlama ve düşünce ile harekete geçmek için bu süreci değerlendirmelisiniz. Eski bir aşk kapıyı çalabilir.

28 Ekim- 5 Kasım arası: Aile içinde veya ebeveynlerinizde iletişimsel problemler gündeme gelebilir. Yaşam alanınızda halletmeniz gereken sorunlar oluşabilir bu ev içinde aksaklık çıkaran durumlarla karşılaşabilirsiniz. Evde tamirat tadilat gerektiren konular gündeme gelebilir. Var ise eşinizin iş yerinde bir takım sorunlar yaşaması olasıdır.


Aslan Burcu

13 – 28 Ekim arası: Ailenizle olan diyaloglarınızı gözden geçirmeli ve bu süreci eviniz, ebeveynleriniz, aile ilişkileriniz üzerine çözümler bulmaya yönelik geçirmelisiniz. Bu alana derinlemesine yoğunlaşarak olan ya da oluşabilecek sorunlara pratiklik getirmelisiniz. Evinizde haşerat sorunu yaşayabilirsiniz. Eve yeni eşyalar almak yerine var olanı yenilemek daha iyi olacaktır.

28 Ekim – 5 Kasım arası: Yakın çevreniz, akrabalarınız, çok yakın olduğunuz kişiler, ulaşım, eğitim ve katıldığınız kurslar ile ilgili aksaklıklar yaşayabilir, iletişimsel sorunlara maruz kalabilirsiniz. Uyum sağlamaya çalışın.


Başak Burcu 13- 29 Ekim Arası: Yakın çevrenizle olan diyaloğunuzda sorunlar meydana gelebilir. Eski ve çok yakın bir dostunuz yeniden hayatınıza girmeye çalışabilir. Yakın akrabalarınız tarafından kafanız karışabilir. Kısa yolculuklarda problemler olabilir. Eğitim veya kurs için iyi düşünüp iyi karar vermeli. İletişim ve kendinizi ifade etmeniz açısından bazı aksaklıklar olabilir.

28 Ekim- 5 Kasım arası: Parasal konularda tekrar gözden geçirmeniz gereken ve bu konularda iletişimler kurmanız gereken konular gündeme gelecek. Maddi konularda işler yavaş ve aksaklıklarla ilerleyebilir.


Terazi Burcu

13- 28 Ekim arası: Maddi olarak derinlemesine araştırmalar yapmalı ve artılarınızı eksilerinizi görmelisiniz. Parasal olarak ciddi kararlar almak yerine bu alanda var olan sorunları görebilmeli ve bu süreçte karşılaşabileceğiniz olası sorunlara karşı hazırlıklı olmalısınız. Beklediğiniz bir para gelebilir veya sahip olmak isteyip ertelediğiniz bir şeye sahip olmak isteyebilirsiniz. Retro süresinin bitmesini bekleyin. 28 Ekim- 5 Kasım arası: Kendi fikirlerinizi hayata geçirmek için uygun bir zaman değil. Kararsızlık yaşayabilirsiniz. Kendinizi ifade etmekte zorlanabilir ya da yanlış anlaşılabilirsiniz. Arkanızdan iş çeviren biri kendini açık edebilir bu kişi internet ortamından ya da uzakta yaşayan biri olabilir.


Akrep burcu

13- 28 Ekim arası: Eğer bir karar almak istiyorsanız bunun üzerine iyice düşünmelisiniz ve sabrınızı korumalısınız. İçinizde birikenleri birilerine açıkça ifade etmek için bu doğru bir zaman olmayabilir. Düşünlerinizi aktarmak ve kendinizi ifade etmek konusunda bu sıra bazı sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Size ağır gelenleri artık geride bırakmanın vakti gelmedi mi? 28 Ekim- 5 Kasım arası: Arkanızdan konuşan dedikodu yapan kişiler olabilir bunlar işlerinize arka planda sekte vurmaya çalışabilir. Bu kendini gizleyen kişi sosyal çevrenizden ya da arkadaşlarınızdan biri olabilir. İçsel olarak kurtulmaya çalıştığınız bir düşünceye yeniden takılabilirsiniz. Sağlığınıza dikkat etmeli ve olumlu düşünmelisiniz.


Yay Burcu 13– 28 Ekim arası: iç dünyanızda kararsızlıklar yaşayabilirsiniz. Arkanızdan konuşan birinin varlığını fark edebilir ve bu konuda araştırmalar yapabilirsiniz ve bu kişi kariyerinizi icra ettiğiniz alandan olabilir Aynı zamanda partnerinizin arka planda sizden gizlediği bir şeyler olabilir.. Ruhsal olarak huzursuz hissedebilirsiniz. Kendi dünyanızda çekip kapanarak çalışmak isteyebilirsiniz fakat burada bazı sorunlar ya da zorluklarla karşılaşabilirsiniz. 28 ekim – 5 kasım arası: Sosyal çevrenizden olan kişiler ile iletişimsel problemler yaşayabilirsiniz. İşinizden alacağınız ödemelerde aksamalar meydana gelebilir. Katıldığınız etkinlik ve guruplarda görüşme ve iletişim problemleri olabilir.


Oğlak burcu

13- 28 ekim arası: işinizden gelen kazanımlarınıza yönelik aksama ve gecikmeler olabilir buradaki problemleri çözmeye yönelmelisiniz. Arkadaş çevrenizle kurduğunuz iletişim bu sıralar biraz sorunlu ya da gecikmeli olabilir. Katıldığınız guruplar dernekler veya üye olduğunuz vakıflara yönelik tekrar gözden geçirmeniz gereken durumlarla karşılaşabilir ve bu alanda geciktirici sorunlar yaşayabilirsiniz. Eski bir arkadaş yeniden hayatınıza girmek isteyebilir. Geciken veya eski işinizden alamadığınız bir para gelebilir. 28 ekim- 5 kasım arası: Kariyerinizde ilgili iletişimsel problemler yaşayabilirsiniz. Mesleğiniz ile ilgili kafanızı karıştıran durumlar olabilir. İşinizle ilgili ciddi bir karar almamak daha iyi olacaktır. Var ise iş verenleriniz ile olan iletişiminizde sorunlar gündeme gelebilir. Topluma vermek istediğiniz mesaj yanlış anlaşılabilir.


Kova burcu

13 – 28 ekim arası: Mesleki hayatınız ve kariyerinize yönelik araştırmalar yapabilir ve bu alanda pratik çözümler üretmeye yönelik fikirlerinize yoğunlaşabilirsiniz. Kariyeriniz hakkında derince odaklanarak düşünmenizde fayda var. Mesleki yaşamınızda bazı aksamalar meydana gelebilir. Eğer partneriniz var ise onun ailesi ile ilgili bazı iletişimsel problemler ya da gecikmeler yaşayabilirsiniz . Amaçlarınıza yönelik vereceğiniz kararları iyice düşünmenizde fayda var. 28 ekim – 5 kasım arası: Uluslararası işler, internet üzerinden yayın yapma, internet aracılığı ile kuracağınız diyaloglarda ve yabancılar, yurt dışında yaşayan kişilerle kuracağınız diyaloglarda problemler meydana gelebilir. Eğitim ve akademik konularla ilgili bir takım gecikmeler yaşayabilirsiniz. Uzun yolculuklarda zorluklar ve aksaklıklar çıkabilir. Balık Burcu

13- 28 Ekim arası: Eğitim ve akademik konulara bu süreçte daha iyi yönelmeli ve burada var olan ya da oluşabilecek problemleri çözmeye yönelik fikirler üretmelisiniz. Yurt dışı ilişkilerinizde ve planlarınızda aksamalar yaşayabilirsiniz bunları tekrar gözden geçireceksiniz. Hayat görüşünüze ve inançlarınıza yönelik kafa karışıklıklarınız olabilir. Eski bir mesele veya kişi rüyanıza girebilir. Rüyalarınızdan haber aldığınızı düşünebilirsiniz.

28 ekim- 5 Kasım arası: Geri ödemelerde sorunlar yaşanabilir, gelecek bir paranın gelmesi zorlaşabilir ve gecikmeler yaşanabilir. Miras konuları gündeme gelebilir. Bir süredir alamadığınız ya da beklediğiniz bir para var ise bu süreçte gelebilir. Bu günlerde kredi başvurusunda bulunmamakta ya da borç vermemekte fayda var. Sağlığınızı ihmal etmeyin.

Uyumlandığınız ve tüm sorunları çözdüğünüz bir süreç olması dileklerimle

Sevgiler.

Yağmur Buse Beydemir


  • Beni takip etmeyi, internet siteme abone olmayı ve yazılarımı beğenmeyi unutmayın.

  • İstek ve görüşlerinizi yazılarımın altına yazabilirsiniz.

  • Beğendiyseniz faydalanması için yakınlarınıza göndermenizden mutluluk duyarım.







1.047 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page