top of page

28 Mart Terazi Dolunayı

28 Mart Terazi Dolunayı

28 Mart saat 21:48 de bir Dolunay gerçekleşiyor bu dolunay Diadem sabit yıldızıyla kavuşum yapıyor. Şimdiden ve önümüzdeki 2 hafta boyunca etkili olacak.


Başlıca Etkiler

Ana temalar hak, hukuk, adalet, eşitlik, denge sağlama, birebir iletişim, ikili ilişkiler, sanatsal temalar, ortaklıklar, evlilik temaları, kozmetik ve giyim konuları, estetik, dekorasyon konuları, işbirlikleri ve birlikte yapılan işler. Genel olarak bu Dolunay evli çiftlerin yaşamında ya da genel olarak evlilik konularında etkili olabilir, ortaklıklar ikili ilişkiler ve birebir kontak kurulan temalarda gerilim ve stresler belirebilir. Uyum ararken uyumsuzluk ve gerilim içinde olunabilir. Tek bir taraf fazlasıyla karşı tarafın şartlarına uymaya çalışabilir. Karşı tarafın bencil tarafları, bireyin uyum kurma çabasından dolayı görmezden gelinebilir. Birileri size liderlik, öncülük etmek isteyebilir ya da burnunun dikine giderek sizin onların şartlarına uymanızı isteyebilir, bu durum rahatsız hissettirebilir.



Hak Aramak

Kadınların hak araması, kadınsal değerlere yönelik konular öne çıkabilir., Bu alanda hak arama, öne çıkma, dengeyi sağlamak ve adalet aramak gibi durumlar meydana gelebilir. Kısacası kadınlar hakkını savunmak isteyecek ve bunun için harekete başvurabilirler, eylemde de olabilirler, fikirlerini özgürce ifade etmek isteyebilirler bu durumlara yönelik politik ve siyasal meseleler de gündeme gelebilme ihtimali taşıyor.


Özgürlük arzusu da fazlasıyla ön planda olacak, kısıtlamalar ve hareket özgürlüğünün baskı altında kalması toplumları ve bireyleri asi yönde hareketlendirebilir.


Eşcinsellik konuları ve bu konuda hakkı savunma gibi konular gündemde yer alabilir bu konuda bir takım problemli durumlar ya da eyleme/ aksiyona yönelik hareketler gündeme gelebilir. Yine bu alanda da hak arama, hakkını savunma gibi sosyal temalar göz önünde olabilir.


Siyasi konular

Toplumsal konular açısından yargı organları ve yargı sistemlerinde bir takım değişiklikler meydana gelebileceği gibi, olası değişikliklerin ayak sesleri duyulabilir. Hak, hukuk ve adalet konularına yönelik bazı değişiklikler yapılabilir. Uzlaşma gerektiren alanlarda adımlar atılabilir. Aracılar vasıtasıyla veya birebir olacak şekilde önemli politik görüşmeler gündeme gelebilir. Bazı siyasal anlaşmalar ve görüşmeler öne çıkabilir. Politika alanındaki kişilerin isimlerini sıklıkla duyacağımız bir süreç olması ihtimal. Arabuluculuk konuları gündemde yer alabilir.


Sabit Yıldız Etkisi

Dolunayın kavuştuğu sabit yıldızın etkisi kadınsı enerjiler ile, kadının çekiciliği, popülerliği ile ilgili, sevilen bir kadının enerjisini de anlatıyor, yani aslında kadınlara ve kadın haklarına yönelik konuları da tetikliyor. Aşk hayatında spekülatif olaylar, sansasyon yaratacak ikili ilişkiler, aşırı vericilik ve fedakarlık, bunun akabinde tabii kurban durumuna düşmek… Öte yandan sağlık açısından da saç dökülmesi ve gözlerde problem etkisi verebilmektedir. (Diadem Sabit Yıldızı)


Sağlık

Ay’ın Terazi burcunda seyri süresince hem bel böbrek ve alt karın bölgesi hassaslaşır, zührevi haftalıklar öne çıkabilir, hem de Dolunay’ ın karşısında Koç yoğunluğu olduğundan ve Dolunay Chiron’ dan (asteroit) zarar gördüğünden, kafa bölgesi, gözler, üst çene, kaşıntı, yaralar, apseler, sivilceler, yanıklar, iltahap, sakarlıklar, acelecilik ve öfke gibi olası durumlar da görülebilir. Bunlar ani gelişen ani kaybolan nitelikte. Bu süreçte estetik operasyonlar açısından dikkatli olmakta fayda var.



Dolunay' ın Detayları

Dolunayın dispozitörü olan Venüs Koç burcunda ve zarardaki pozisyonunda ilerlemekte, dolayısıyla bizlere bu tüm saymış olduğum konularda tam anlamıyla vaatlerini gerçekleştiremeyeceğini ya da bunu gerçekleştirmek isterken zorlanacağını, çıkışlar yapacağını, stresli durumların meydana geleceğini de anlatmakta. Nitekim Venüs, Dolunay’ ı kendi burcunda ağırlamakta fakat kendi durumu pekte iyi değil, üstelik Güneş’ ten yanık pozisyonda. Venüs temaları; yani sanat, aşk, güzellik, hak, hukuk, adalet, denge, düzen, estetik, evlilik, ortaklıklar, politika, siyasi konular, finans, konforu anlatan konular, otorite gücünün etkisi altında kalmış durumda, aynı zamanda eril figürlerinde. Güneş’ in yüceldiği Koç Burcu etkisini de bu işin içine katarsak, yukarıda saymış olduğum tüm bu temalar Güneş tarafından gölge altına girmiş bulunuyor (yanık). Güneş temaları ise eril figürleri, patronları, siyasi otoriteleri, baba, abi gibi figürleri, yöneticileri ve müdürleri anlatmakta. Yanık olan gezegen bu kişilerin etkisi altında kendi etkilerini gösteremiyor, birde üstüne Venüs zararlı yerleşiminde bulunuyor (Koç). Sonuç olarak, bu temalarda zorlanma ve başkalarının otoritelerinin etkileri altında kalma gibi durumlar söz konusu olacak gibi görünüyor.


Dolunay EtkileÅŸimleri

Dolunayı destekleyen Mars ve Satürn gezegeni iletişim dayanışma sosyal yardımlaşma, yapılanma ve bu yukarda tüm saymış olduğum alanlarda eyleme geçme özgürlüğünü anlatıyor. Adım atarak dengeler kurulabilir ve bu kurulan dengelerin sağlamlaştırılabilmesi için bir şeyler yapılabilir. Ya da düzen kurmak, insani değerler adına yardımlaşma birleşme ve bütünleşme adına eylemler dünya genelinde söz konusu olabilir. Birileri hakkını aramak için, hakkını savunmak için harekete geçebilir. Üçgen açılar her ne kadar koşulsuz kolaylığı ve iyicilliği anlatsa da bazen olumsuz olayların çok hızlı gelişmesine ve olumsuz bir konunun rahatça açığa çıkmasına da sebebiyet verebilir.


Dolunay anında Merkür ve Mars arasında kare açı mevcut bu etki öğrencilerle ilgili yada eğitim konularında gerginliğe ve strese neden olabileceği gibi, alışveriş ticaret yolculuk, ulaşım ve iletişimsel problemlere, agresyona, strese de neden olabilir. Alım satım gibi konularda acele etmemekte fayda var. Ulaşım araçlarında da problemler yaşanabilir. Dil yarasına dikkat.


Çok mutlu bir yaşam sürmeniz dileklerimle…



YaÄŸmur Buse Beydemir

Asa Dip. Isar Cap.


Yeni yazılarım ve Youtube videolarım için beni takipte kalıp gönderilerimi beğenmeyi unutmayın. Desteklerinizi bekliyorum.

Sevgiler.






264 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page