top of page

Merkür Retrosu

30 Ocak itibariyle Merkür Kova Burcunun 26 derecesinde gerilemeye başlıyor.. 21 şubatta 11 derece Kova burcunda retrosunu bitiriyor.


Merkür Retrosu ve Olası Etkiler

Merkür’ ün temsil ettiği bilgisayar, teknolojik aletler, her türlü iletişim aracı ve her türlü iletişim ağları, iletişim, haberleşme, sözleşmeler, anlaşmalar, yazışmalar ve bağlantılar etki altında. Cihazlarda ve elektronik aletlerde sorun ve arızlar oluşabilir. Unutkanlığa dikkat. Retro Kova burcunda yaşandığı için veriler ve datalar ekstra önem kazanıyor. Biriktirmiş olduğunuz, sakladığınız bilgiye çok daha fazla önem göstermelisiniz. Bu dönemde veri hırsızlıkları, hacklenmeler, unutulan şifreler, hırsızlıklar ( özellikle bilgi hırsızlığı), taklitler ve tüm bu bahsettiğim alanlarda aksaklıklar, problematik durumlar oluşabilir. Olay ve durumlar karşısında çözüm üretmekte zorlanabilir ya da bu alanlarda gecikmeler yaşayabilirsiniz. Kafa dalgınlığı ve unutkanlığa açık bir zaman. Motorlu araçlar, araç kullanımı ve ulaşım alanında olası gecikme, aksama, bir takım sorunlar meydana gelebilir. Hesap kitapta olası karışıklıklar yaşamamak adına dikkatli olmalısınız, evet derken iyi düşünmelisiniz.



Retro Gizli Fırsat Mı?

Bu dönemde erteleyemeyeceğiniz önemli iş ve anlaşmalarınız var ise bunları iyice kontrol etmeli, fazla fazla özenli olmalı, iki kere düşünmeden harekete geçmemelisiniz. Retroyu bahane edip hiçbir şey yapmamak yerine eylemlerinizde dikkatli ve özenli olmalısınız. Ertelenebilir ve acelesi olmayan girişimlerinizi 21- 22 şubat sonrasına sarkıtabilirsiniz. Dönemi iç dünyanızda değerlendirip kendinizi geliştirmek, bir şeyler öğrenmek, eğitim almak, varsa eksikleriniz bunları gözden geçirmek, öğrenciler için eksik notları tamamlamak, çalışanlar için gerekli evrakları düzenlemek ve genel anlamda zihninizi toparlamak için kullanabilirsiniz. Retro dönemlerinin gizli fırsat niteliğinde olduğu da unutulmamalıdır. Önemli olan sizin nasıl değerlendirdiğinizdir. İşlerin yolunda gitmemesi sizi ürkütüyorsa kendinizden emin olmadan adım atmamalısınız.


Gençlerimiz

Eğitim ve öğrenciler ilgili bazı planlamalar gündeme gelebilir özellikle bu süreçte konuşulan ve düşünülen konular, basına retro bitiş civarı duyurulabilir. Okulların yeniden açılması mümkün. Genç bireyler için ve kişisel yeteneklerini geliştirebilmeleri, eğitimlerinde başarılı olabilmeleri için bu dönemi, başlayacak yeni düzene hazırlık olarak kullanmalarını, notlarını tekrar gözden geçirip hazırlanmalarını tavsiye ederim.



Sevgilerimle

YaÄŸmur Buse Beydemir

Asa Dip. Isar Cap.






389 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page