top of page

Oğlak Burcunda Yeniay | Yılın ilk yeniayı

Yıla çeki düzen ile başlıyoruz!


2 ocak 2022’ de İstanbul saatine göre 21:33’ de 12 derece 20 dakika oğlak burcunda bir yeniay gerçekleşiyor.


Yeniay' ın genel etkileri

Oğlak burcunun temsil ettiği temalar düzen, sistem, organize olmak ve yıla hayatımıza çeki düzen vererek yeni başlangıçlar yapacağımızı anlatıyor. Bu yıl gerçekten düzenli yeni başlangıçlar yapmamız için bize işaretler gönderiyor. Duygusal motivasyonumuz bu şekilde etkilenecek. Genel yeni yıl ile beraber yeni bir defter açmanın tam zamanı olacak. Önünüzdeki fırsatları gözden kaçırmamalısınız. Ayakları yere sağlam basıyor olacağız.


Genel olarak iş hayatı, resmi kurumlar, devlet sistem düzeni ile ilgili konularda öne çıkacak. Çarklar yerine oturtulmaya çalışılacak. Çalışma sistemleriyle ilgili ya da çalışanlar için yeni gelişmeler olabilir ve yeni bir düzen, sistem gündeme gelebilir. Özellikle bunlar tüm içsel motivasyonlar şeklinde çalışacak, bunlar iç dünyanızda arzu ettiğiniz şeyler de olabilir.


Kendinizi duygulardan uzak hissedebilirsiniz ya da karşınızdaki kişilerin duyarsız olduğunu hissedebilirsiniz. Bunun sebebi oğlak burcu doğasının duygulardan uzak olmasından kaynaklanıyor. Bu döneme duygusal buhranlardan dolayı ilişkilerinizi bozmamaya dikkat etmelisiniz. İş yükünüz ve sorumluluklarınız artabilir. Kendi kendinize daha fazla sorumluluk altına girmek isteyebilirsiniz.


Bir işe başlama, ya da bir iş başlatma, çalışma ve üretme motivasyonunuz artabilir. Kendinizi büyük patron gibi hissedebilirsiniz. Bu motivasyonu yeni yılla birlikte temkinli bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Hali hazırda Oğlak burcu kontrol mekanizmamızla da alakalıdır, gözü kapalı risk almak ayağı hep frendedir, neye girişmek ve ne başlatmak isteyecekseniz mantık ön planda ve ayaklarınız frende olarak kontrollü bir şekilde ilerlemek isteyeceksiniz.


Her ne yapıyorsanız bunun taktir edilmesini ve başkaları tarafından onaylanmasını isteyeceksiniz. Planlar yapacak kendinizi yeni gelişmelere hazırlayacaksınız. Hedef belirlemek için güzel bir zaman dilimi.


İlişkilerinizi gözden geçirmeniz gerekecek, var olan bir ilişkiniz düzene de girebilir, düzeni de bozulabilir. Önemli olan sizin bu dönemde yapacağınız değerlendirmeler.


Yeniay Uranüs ile üçgen açıda bu da yukarıda bahsetmiş olduğum tüm yeni başlangıçların hayatınızda ani beklenmedik şekilde sizleri harekete geçireceğine işaret ediyor. Hızlı ve ani gelişen fırsatlar yakalayabilirsiniz.

Finansal anlamda da kontrol sağlamak ve artık yeni bir düzen kurmak isteyeceksiniz. Uranüs'ün yeniaya üçgen açı ile dokunuşu işlerinizi olumlu yönde kolaylaştırabilir.


Yeniay anında oğlak burcunun yöneticisi olan Satürn – Uranüs ile uzaklaşan karede halen etkili bu da yeraltı hareketliliklerine dikkat çekmekle beraber, teknolojik anlamda bir takım problemlerin ve aksamaların oluşabileceğine işaret ediyor. Yaşça büyük kişilerin bu dönem sağlığına ekstra dikkat etmesi oldukça önemli.

Yeniayla birlikte iletişim gezegeni Merkür Kova burcuna geçiyor ve diyaloglarımız rahatlıyor. Fikir alışverişi yönünden daha rahat bir akışta olacağımız, plan projelerimizi kalabalıklara daha rahat aktaracağımız bir dönem. Bolca sohbet, bolca arkadaşlık, bolca fikir alışverişi, kolektife sunulan bilgi akışı gündemde olacak.


Sağlık açısından bu dönem, eklemler, dizler, dişler, kemikler ve deride hassasiyet olabilir. Bol su tüketmeye özen göstermeliyiz. Vesvese, melankoli söz konusu olabilir. Ruhsal olarak kendinizi neşelendirmenin yolunu bulmalısınız. Umut her zaman vardır.


Göklerin parıl ışığı sizinle olsun!

Sevgilerimle

Yağmur Beydemir

Isar Cap.




82 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page