top of page

14 Aralık 2020 Güneş Tutulması

14 Aralık 2020 Yay Burcunda Güneş Tutulması


İstanbul saatine göre 19:16’ da Yay Burcunun 23 derece 08 dakikasında gerçekleşecek gerçekleşecek. Etkileri önümüzdeki 1 yıllık sürece yayılacak. Ayrıca 2001 14 Aralık Güneş tutulması ile ilginç benzerliğini var.


Tutulmanın genel ve dünya üzerindeki etkileri

Uluslararası ticaret, basın, yayın, televizyonculuk, televizyon kanalları, internet, sosyal medya, iletişim, sosyal ağ üzerinden iletişim, icatlar, buluşlar, uzak yolculuklar, transferler, uçaklar, havacılık, havayolları, radyo, yayın sektörü, uzay araçları, uzay ile ilgili konular, dünya çapında alışveriş, sosyal medya, internet, teknoloji, eğitim, yüksek öğrenim, yabancı diller, hukuk ve hukuksal konular, kültür, eğitim, din, dil, ırk, inançlar, aşırılıklar, aşırım iyimser düşüncenin rehaveti ve bu yazmış olduğum alanlardaki hareketlenmeler meydana gelebilir. Dünya çapında hesapta olmayan şaşırtıcı gelişmeler ve beklenmedik olaylar olabilir aynı zamanda bu alanlarda kendiliğinden hızlıca gelişen durumlar meydana gelebilir. Tutulmalar, bu da nereden çıktı dercesine bit etkiyi beraberinde getirir.


Gelişen beklenmedik durumlara bir şekilde adaptasyon sağlanabilecek fakat zaman içinde tekrar benzer olayların kendini göstermesi söz konusu olabilir. Ekstremist aktivitelere eğilim olabilir, yeni keşiflere çıkmak için büyük bir istek görülebilir, hür ve özgür olmak isteneceği bunun her zamankinden daha fazla arzulanacağı bir zaman.

Yay burcu ve Jüpiter hayvan olarak Atları temsil ettiğinden atlar ile ilgili, atların bakıldığı, beslendiği yerlerle ilgili beklenmedik , durumlar meydana gelebilir.

Tüm dünya üzerinde aşırılık içeren beklenmedik hareketlilikler meydana gelebilir. Ateş elementinde olan bu tutulma yangın vb olayları da tetikleyebilir.

Dünya üzerinde askeri hareketlenmeler oluşabilir. Para piyasalarımda ani hareketlenmeler ve değişiklikler meydana gelebilir.




Bu sıralar en önemlisi kimliğinizden ve benliğinizden ödün vermemeniz çünkü ben olmayı anlatan güneş aşağı çeken güney düğüm tarafında, sizi siz yapan şeyleri, farklı olan aşırılıklara feda etmeyin.


Dönem boyunca, yeni uluslararası ticari anlaşmalar ve el sıkışmalar. Irk ve inanç sistemine yönelik beklenmedik hareketlilikler. Yeni perspektifler kazanmak ve kültürel açıdan gelişmek için hayat fırsatlar sunabilir. Uçaklarla ilgili, hava yolları ile ilgili ani beklenmedik durumlar ya da kendiliğinden gelişen olaylar meydana gelebilir. Resmi açıdan yüksek statü sahibi kişiler hakkında birden gelişen durumlar olabilir. Devletler arası ticari alışverişlerde yeni gelişmeler gündeme gelebilir. Uzay araştırmalarında hareketlilik, olası keşifler icatlar ya da içinde bulunduğumuz pandemi sürecine yönelik aşı çalışmaları veya tedaviler ilgili ilgili durumlarda gelişmeler olabilir.


İslam devletlerinde karışıklıklar ve beklenmedik olaylar meydana gelebilir kargaşa ortamı oluşabilir. Farklı inançlara sahip ya da farklı bakış açılarına sahip ülkeler arasında İslam devletleri ile bazı hesapta olmayan konular gündeme gelebilir. Kiliseler ya da ibadethaneler ile ilgili bazı haberler gündeme gelebilir. Slav ülkelerinden sürpriz ve beklenmedik haberler gelebilir. Devlet başkanları ile ilgili ani beklenmedik gelişmeler olabilir. Toplumca saygınlık kazanmış kişilerin hayatında dışa yansıyan ya da yansımayan hızlı gelişme ve sıra dışı durumlar olabilir bu durumların dışa yansıyan kısmı medyada yer alabilir.



Tutulmanın etkisiyle doğal afet riski olabilir. ayrıca tutulmanın görüleceği bölgelerde bu risk daha fazla olabilir. (Güney Amerika, Antarktika, Pasifik Okyanusu, Atlantik Okyanusu’nun güneyi ve Afrika’nın güneydoğusundan görülebilecek. Tutulmanın tam olarak görülebileceği tek kara parçası ise Güney Amerika (Arjantin)



Tutulma Ras Alhague sabit yıldızı üzerinde olmakta bu sabit yıldız Venüs- Satürn gezegeninin doğasını taşır. Zehirlenme, böcek ısırığı, dört ayaklı hayvanlar tarafından saldırı ya da zarar görme, isyan, baştaki kişilere karşı komplo eğilimini anlatabilir. Taciz, saldırı, saldırganlık, ahlak dışı sapkınlıklar, evlilikte ilişkilerde sorunlar, cinsel sapkınlık, aşkınlık konularını anlatırken aynı zamanda mistik ve ilahi şifa konularında içinde barındırmaktadır. Alın bölgesiyle bağdaştırılır.


Tutulmanın yakından irtibat kurduğu Merkür gençlere yönelik kararlar ve haberler, iletişimsel konularında etkileneceğini anlatmakta.


Tutulma derecesi mücadele, harekete geçme, hırs, rekabet ve gücü, güç kullanımını anlatan mars gezegeni ile uyumlu açı yapıyor. Güç kullanımın abartılmasını kolaylaştıracak bir etki olabileceği gibi, iyi kullanımda güç kazanmayı ve hedefler doğrultusunda başarılı olmayı beraberinde getirebilir. Askeri başarılar veya askeri hareketlilikler görülebilir.


Neptün ile kare açı yapan tutulma, denizde yaşanabilecek zorlu olayları, deniz depremlerini, yanılgılara ve kandırılmalara, dolandırıcılıklara açık bir süreci anlatabilir. Hayal kırıklıklarına karşı dikkat. İnançlarınıza zarar verecek kişi ve ortamlardan kendinizi muhafaza etmenizde fayda var.


Tutulmanın yöneticisi Jüpiter zor zamanlarının son demlerini yaşamakta iyi düşünceleri bu dönemde yakalamak zorlaştı ve karamsarlık ön planda tutulma anında Satürn ve Plüton’ un tam ortasında kalıyor ve burada iyice sıkışık bunalım bir yandan hırpalanan bir yaşam algısını anlatıyor. (Jüpiter’in Kova Burcuna geçip sonrasında Satürn’ ü geçmesi ile birlikte artık umuda ve iyi düşüncelere daha rahat yer verilebilecek.)


Ayrıca Donald Trump’ ın Ay Güneş karşıtlığını Ay üzerinden tetiklemekte dolayısıyla Trump için de hareketli ve spekülatif, aktif bir süreç olacağa benziyor. Hep birlikte göreceğiz.


Bu tutulmanın ilginç bir yanı var.



2001 yılının ikinci yarısında dünyada yaşanan bazı olaylar:


  • Çin’in ticari sahasında genişleme.

  • Dünyanın ekonomisinin zayıflaması. 2001 Krizi

  • Para birimlerinde alınacak kararlar

  • ABD 11 Eylül saldırısı

  • Yolcu uçaklarının hava korsanları tarafından kaçırılması

  • Sivil havacılık sektörü ağır bir ekonomik krizin içine girdi ve bazı hava yolu şirketleri kapandı.

  • 4 Ağustos 2001Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucu üyesi olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi kuruldu. ( biyografi.info)

  • 27 Kasım 2001 Hubble Uzay Teleskobu, Güneş Sistemi dışındaki Osiris adlı bir gezegenin hidrojenden oluşmuş bir atmosfere sahip olduğunu keşfetti. Bu Güneş Sistemi dışında keşfedilmiş ilk atmosferdir.(biyografi.info)

  • 17 Ekim 2001İsrail - Filistin barış anlaşmalarına karşı çıkan Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Rehavam Zeevi, uğradığı silahlı saldırıcı sonucu öldü. Saldırıyı Filistin Halk Kurtuluş Cephesi üstlendi. (biyografi.info)


Gökyüzünün yeni gelişmelerinden haberdar olmak için siteme abone olmayı ve yazılarımı beğenerek bana destek olmayı unutmayın. Beni instagramdan takip edebilirsiniz. Danışmanlık almak için instagram veya mailden bana yazabilirsiniz.


Tüm gökyüzü ve yer yüzü etkilerinin sizlere kucak dolusu mutluluk ve şans getirmesi dileklerimle.

Yağmur Buse Beydemir








1.007 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page